Trainingen & Coaching

Faalangst & Motivatie

“Zelfvertrouwen en motivatie terugkrijgen voelt als een nieuw begin”

Voor wie?

Middelbare scholieren en studenten die onnodig blokkeren op school, tijdens studie of daarbuiten.

Vormen van faalangst

Faalangst of blokkadestress heeft verschillende gezichten. Examenstress, perfectionisme, hoogbegaafdheidsblokkades, motivatieverlies en presentatieangst of plankenkoorts komen niet bij iedereen voor maar zorgen ook voor een verlies aan zelfvertrouwen en motivatie.

Werkwijze

Eureka werkt met een evidence-based faalangstmethode, waarmee de cirkel van verlammende stress kan worden doorbroken (Lefgasten (~RET)-methode).
De methode is gebaseerd op twee pijlers:
I. Cognitieve Gedragstherapie
II. Neuroplasticiteit van de hersenen

Het bewust veranderen van je gedachtepatronen heeft een directe invloed op de verbindingen in je hersenen en dat verbindt de methode met de wetenschap van de neuroplasticiteit. De methode gebruikt deze wetenschap en geeft je op deze manier handvatten voor blijvend herstel, vaak al na 3 tot 5 sessies. Kwetsbaarheid wordt omgezet in kracht.

Schrijf je loopbaan

Voor wie?

Voor iedereen die met plezier en voldoening wil werken en leven en die in plaats van een loopbaanonderzoek zichzelf ‘in beweging wil schrijven’.

Schrijf jezelf in beweging

Ben je niet (meer) blij met je werksituatie? Wil je een andere richting inslaan maar weet je nog niet welke? Denk je hier veel over na en brengt dat je niet echt verder? Ga dan schrijven!
Wat nu in je hoofd zit komt dan op papier waardoor je met meer afstand kunt kijken naar je situatie, gedachten en gevoelens. Er ontstaan nieuwe inzichten en je komt in beweging.

Werkwijze

Tijdens de cursus krijg je inspirerende schrijfopdrachten die je helpen om inzicht te krijgen in jouw situatie. Al schrijvend krijg je zicht op wat echt belangrijk voor je is. Je kunt keuzes en plannen gaan maken en een nieuwe wending aan je werk en leven geven.
In een kleine groep van 4-6 mensen vind je in vier dagdelen al schrijvend inzichten en antwoorden die passen bij de loopbaanvraag of het thema dat jou bezighoudt. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld:

  • Je bent (uit onrust of noodgedwongen) op zoek naar ander werk en wilt onderzoeken wat echt bij je past
  • Je wilt je verder ontwikkelen maar weet niet goed in welke richting
  • Ik heb het op zich wel naar mijn zin op mijn werk, maar ik zou graag ontdekken waar ik nou echt blij van word
  • Je hebt een leuke baan, maar jouw werk vraagt veel tijd en energie. Je wilt handvatten om werk en privé beter te kunnen combineren

Wat brengt ‘Schrijf je Loopbaan’ je?

  • Inzicht, ordening, duidelijkheid, bewustwording
  • Meer zelfvertrouwen, innerlijk weten, eigen kracht
  • Ideeën voor nieuwe stappen, mogelijkheden en keuzes, perspectief
  • Mooie ontmoetingen met anderen die ook iets willen veranderen aan hun werksituatie
  • Inspiratie en uitwisseling